In de lente krijgen we er weer allemaal zin in. Lekkerder weer, langer licht, bomen en bloemen in bloei, zingende vogels, terrasje pikken en lekker er op uit. En natuurlijk ook cocktails. Bij de lente denk ik aan lekkere lichte cocktails met niet te veel alcohol of zelfs alcoholvrij, verse kruiden zoals munt en basilicum en fruit zoals citroen, sinaasappel en aardbeien. En natuurlijk een bloemetje om het af te maken.
Deze 8 cocktails zijn helemaal klaar zijn voor de lente!
Violet Collins
Deze Violet Collins is een lekkere lichte longdrink cocktail met Blackcurrant gin, bruiswater en citroensap. Je garneert hem met een mooi paars viooltje.
Mango Pisco Sour
Deze Mango Pisco Sour is een lekkere variant op de Pisco Sour maar dan met mango. Heerlijk zachtzoete cocktail!
Limoncello Tiramisu Martini
Heerlijke cocktail die smaakt als een toetje. Deze Limoncello Tiramisu Martini is wel een calorieenbom. Je maakt hem met limoncello, witte chocolade likeur, vloeibaar slagroom. Gebruik extra citroen om hem fris te houden. Garneren met witte chocolade rasp of lange vinger.
Perestrojka
De Perestrojka is een heerlijk lichte cocktail op basis van vodka, peer en elderflower likeur. Lekker om te combineren met een salade geitenkaas.
Bramble
De Bramble is een mooie cocktail met gin, citroen, creme de mure likeur (of creme de cassis). Je garneert hem bij voorkeur met verse bramen.
Strawberry Mojito
Als ik aan aardbeien denk, dan denk ik aan de Strawberry Mojito. Heerlijke frisse cocktail met rum, aardbeien, limoen en munt. Heb jij hem al gemaakt? Of bestel je hem liever op het terras?
Aperol Spritz
De Aperol Spritz is voor velen dé terrascocktail als de lente begint en we de eerste cocktail bestellen op het terras. Je maakt hem vrij simpel, Aperol, prosecco en vergeet niet om af te toppen met bruiswater. Garneren met een sinaasappelschijfje in het glas.
Limoncello Tonica
Nog een cocktail met Limoncello maar dan met een lekker bubbeltje. Deze Limoncello Tonica maak je met citroen, limoncello en tonic. Voor de extra Italiaanse bite garneer je met verse basilicum en bij voorkeur met bruscetta!