Kerst komt er weer aan. En tijdens kerst besteden mensen meer tijd aan eten maar ook aan drinken. Het mag net allemaal iets exclusiever, iets lekkerder, iets mooier en iets feestelijker. Wat dat betreft passen deze cocktails daar perfect bij. Want deze kerstcocktails kun je voor, tijdens en na het kerstdiner drinken. Als aperitief, als after dinner, als tussengang of gewoon even in je eentje lekker ontspannen bij de kerstboom!

Santa’s Pornstar voor kerstavond

Santa's Pornstar foto
Santa’s Pornstar
Deze Santa’s Pornstar is perfect als je echt een feestje wil maken van kerst. Bijvoorbeeld als je op kerstavond nog op stap gaat. De opvallende naam van deze cocktail hebben we afgeleid van de welbekende Pornstar Martini. Echt een cocktail voor Santa!

Bekijk het volledige cocktailrecept van Santa’s Pornstar.

Christmas Fizz als aperitief

Christmas Fizz foto
Christmas Fizz
De Christmas Fizz is voor mensen die meer van een klassieke kerstsfeer houden. Je drinkt deze bruisende cocktail uit een chique champagnecoupe bijvoorbeeld als aperitief. Je maakt deze fizz met gin, cava, prosecco of champagne, triple sec en cranberries. Met het takje rozemarijn kom je helemaal in hogere (kerst)sferen!

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Christmas Fizz.

Chocolate Cherry Martini als after dinner

Chocolate Cherry Martini foto
Chocolate Cherry Martini
Wie aan Kerst denkt, denkt aan chocolade en slagroom. Deze mooie Chocolate Cherry Martini heb ik bedacht voor de aankomende feestdagen als after dinner cocktail na een lekker etentje. De slagroom en de kers moeten deze cocktail extra feestelijk maken. Je maakt deze chocolade cocktail met chocolade likeur, maraschino en een beetje melk.

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Chocolate Cherry Martini.

Kerst Spoom als tussengang of dessert

Kerst Spoom foto
Kerst Spoom

Nog een beauty van een kerstcocktail en nog simpel om te maken ook. Je maakt deze Kerst Spoom met prosecco en yoghurt ijs. Voor een subtiel rood laagje schenk je van te voren wel een beetje grenadine in je glas. Na het uitschenken garneer je met met poedersuiker besneeuwde aalbesjes.

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Kerst Spoom.

Kerst Punch bij ontvangst

Kerst Punch 2015
Kerst Punch

Punch? Ja punch! Het klinkt misschien wat ouderwets, maar als je een goede beurt wil maken bij meerdere gasten dan kun je absoluut deze originele Kerst Punch voorschotelen. Je maakt deze mooie Kerst Punch met chambord likeur, vodka, grand marnier, bubbels én als geheim recept voeg je nog wat Dom Benedictine toe. Een kruidige likeur uit het Vaticaan. Natuurlijk ook mooi garneren met rood fruit.

Bekijk het volledige recept voor de Kerst Punch.

Sparkling Spices om te ontspannen bij de kerstboom

Sparkling Spices foto
Sparkling Spices
Even ontspannen van alle hectiek rond kerst? Dan is deze Sparkling Spices ideaal om even tot ontspanning te komen bij de kerstboom. Dit is een bruisende, kruidige cocktail die je met bitter lemon, cranberries en Averna (Italiaanse kruidenlikeur) maakt.

Bekijk het volledige recept voor de Sparkling Spices.

En welke kerstcocktail ga jij maken?

Heb je één van onze kerstcocktails gemaakt op basis van onze recepten en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #CocktailiciousChristmas op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Have a Cocktailicious Christmas!

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate