Ben je op zoek naar een leuk, maar vooral ook origineel kerstcadeau voor een vrouw? Dan is een cocktail workshop ontzettend leuk, kunnen we je verzekeren. Bij een kerstcadeau denken we namelijk vaak aan iets fysieks, terwijl het maken van herinneringen in veel gevallen veel waardevoller is dan iets wat we meestal maar een paar keer gebruiken. Omdat we ons ook kunnen voorstellen dat je niet direct enorm staat te springen, zullen wij je doen overtuigen waarom dit het leukste kerstcadeau voor een vrouw is.

Waarom een cocktail workshop?

Een cocktail workshop is niet zomaar een activiteit, het is een beleving. Het stelt haar in staat om nieuwe vaardigheden te leren terwijl ze geniet van heerlijke drankjes en een gezellige sfeer. Ze kan samen met vriendinnen of haar partner deelnemen en zo een leuke en onvergetelijke tijd beleven. Hoe leuk is het om een kerstcadeau vrouw te geven waar ze tot in lengte van jaren een leuke herinnering aan heeft? Zelfs wanneer ze geen alcohol drinkt, is het mogelijk mee te doen aan zo’n workshop. Zo zijn er namelijk ook ontzettend veel alcoholvrije cocktails te maken.

Ook leuk: andere leuke cadeaus die je kunt vinden: Shaker set of Tiki glazen set

Leer verschillende cocktails kennen

Wanneer we het hebben over cocktails, dan zijn er natuurlijk een aantal standaard cocktails die we allemaal wel kennen. De ‘Mojito‘, ‘Sex on the Beach’ en ook de ‘P** Martini’ zijn bij de meesten wel bekend. Toch is dit slechts het topje van de ijsberg en zijn er nog tientallen andere heerlijke cocktails die je tijdens zo’n workshop leert kennen. Zo krijgt ze de kans om samen met een professionele bartender verschillende soorten cocktails te leren maken en ook zelf haar eigen verzonnen cocktail samen te stellen met uiteraard wel het advies van de barman.

Je leert de fijne kneepjes van het vak

Naast het maken van cocktails leert ze ook alles over de achtergrond van de drankjes, de verschillende ingrediënten en de technieken die gebruikt worden. Ze zal versteld staan van de vele mogelijkheden en tips die ze zal krijgen tijdens deze workshop. Deze kennis kan ze later ook thuis toepassen en indruk maken op vrienden en familie met haar nieuwe vaardigheden. Hoe leuk is het om thuis een heerlijke Mojito te maken tijdens de zomermaanden, terwijl het buiten 25 graden is?


Je maakt herinneringen voor het leven

Een gemiddelde cocktail workshop duurt zo’n 2 tot 2,5 uur. Hoe leuk is het dan om dit samen met een vriendin of partner te doen? We kunnen je namelijk verzekeren dat het niet alleen ontzettend lekker is, al die zelfgemaakte cocktails, maar het ook zorgt voor het nodige plezier. Vooral wanneer jullie denken een echte bartender te zijn en bezig gaan met het gedeelte waarbij een Pina Colada moet worden ‘geshaked’. Alleen de verhalen die het oplevert in combinatie met de foto’s die gemaakt worden, maken dit kerstcadeau het al meer dan waard. Zo hoeft een cadeau niet altijd tastbaar te zijn, maar is het ook belangrijk om herinneringen te maken samen, want die pakken ze je nooit meer af!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate