Woensdag 28 april was het dan zover. Na maanden van lockdown gingen dan ein-de-lijk de terrassen open. Okay, we moeten buiten zitten ook als het onder de 10 graden is en als het regent. En om vijf voor zes moet je je drankje achterover atten, maar dat mag de pret niet drukken voor de hardcore terrasliefhebbers!

Omdat je al zo lang niet meer naar het terras hebt kunnen gaan, vier je het natuurlijk niet met het eerste het beste biertje of wijntje. Nee, dan kies je natuurlijk wel een goed drankje om mee te proosten. In deze blog 3 toppers voor op het terras. De Aperol Spritz, de Limoncello Tonica en de Cuatro.

Aperol Spritz: de oranje koningin van het terras

Ik weet het Koningsdag is net geweest, maar de mooie oranje Aperol Spritz uit Italië is natuurlijk niet voor niets een van de allerpopulairste drankjes die op de terrassen besteld wordt. Dit bitterzoete en bruisende drankje is een icoon op het terras.

De Aperol Spritz maak je met Aperol, prosecco en bruiswater.

Zelf maken op je eigen terras? Bekijk ons cocktailrecept van de Aperol Spritz

Limoncello Tonica

Nog een topper op het terras uit Italië is de Limoncello Tonica. Vraag wel of ze hem maken met Fever Tree Mediterranean en verse basilicum. Details matter!

De Limoncello Tonica maak je met limoncello, tonic en verse basilicum.

Zelf maken op je eigen terras? Bekijk ons cocktailrecept van de Limoncello Tonica

Cuatro

Wil je voor een frisse long drink cocktail met rum gaan? Kies dan niet voor een Cuba Libre, baco of een Dark n Stormy maar ga voor de verandering voor deze Cuatro. Staat ie niet op de kaart? Geen smoesjes! Als ze donkere rum en ginger ale hebben, kunnen ze hem gewoon maken!

De Cuatro is een longdrink cocktail op basis van donkere rum, ginger ale en limoen. Lekker fris!

Zelf maken op je eigen terras? Bekijk ons cocktailrecept van de Cuatro
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate