Creatieve Halloween cocktails

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

In Nederland hebben we niet zo heel veel met Halloween als in bijvoorbeeld de VS. Toch is het wel leuk omdat er altijd veel creativiteit en originaliteit rondom Halloween zit. Deze creatieve cocktails zijn erg leuk als je Halloween een beetje wil opvrolijken of bijvoorbeeld voor een leuk themafeestje met Halloween!

Bloody Mary

Bloody Mary Halloween
Bloody Mary Halloween

De meest bloederige cocktail is natuurlijk de Bloody Mary. Het verhaal gaat dat Bloody Mary in je spiegel verschijnt met verminkt gezicht en haar dode baby in de armen als je haar naam zegt. Ik zou het niet proberen…

Deze Bloody Mary maak je met 1 deel vodka, 2 delen tomatensap, wat vers gesneden basilicum snippers, een barlepel citroensap, 2-3 druppels worcestershire saus, 2 druppels tabasco en garneren met wat verse zwarte peper on top en een selderij.

Tijdens Halloween garneer je je Bloody Mary met skulls van champignons. Dat gaat heel makkelijk je gebruikt gewoon een scherp fruitmesje en je maakt lichtjes inkepingen in de champignons.

Halloween Colada

Halloween Colada
Halloween Colada

Voor deze bloederige Halloween Colada slacht je eerst een ananas en daarna onthoofd je nog wat aardbeien. Gebruik 1,5 schuin schoongesneden ananas met kokoscream en rum in de blender. Uitgieten in je glas met ijs. Hierna overgieten met een mix van geblende aardbeien, wat limoensap, suikersiroop en rum (ingredi├źnten van strawberry daiquiri). Niet roeren! Dat houdt het lekker bloederig!

Alien Brains

Alien Brains
Alien Brains

Deze creatieve borrel werd ik op getipt en kwam ik later nog een keertje tegen op internet met een filmpje. Je bouwt hem op in laagjes maar door de verschillende zwaartes van de gekleurde dranken zakken de dranken door elkaar en krijg je een Alien Brains.

Begin met de borrelglazen voor 60% te vullen met peach snaps likeur (Peachtree). Hierna voeg je tot 90% Baileys toe. Hierna vul je het borrelglas met Blue Curacao. Als laatste 3 druppels grenadine. Als je even wacht gaan de kleuren en diktes zich herschikken en zie je een ware Alien Brain ontstaan! Ben benieuwd wat je van de smaak vindt!

Halloween cocktails

Heb jij ook nog een creatieve of gekke Halloween cocktail? Stuur hem met foto en recept naar caroline@cocktailicious.nl

Update: Trick or Treat shots

Check ook onze Trick or Treat shots zoals de Dr. Frankenstein en de Zombie.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate