Squadra Azzurri Caiprinha
User Avatar
door Bart

Deze azuurblauwe caipirinha hebben we vernoemd naar het Italiaanse team: de Squaddra Azzurri. Om de cocktail blauw te maken gebruik je blue curacao.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Squadra Azzurri Caiprinha
De Italianen herken je aan hun azuurblauwe shirts. De Azzurri komen meestal ver op het WK. Vooraf geeft vaak niemand een stuiver voor hun kansen. En zo ook dit jaar, maar ik denk dat we toch rekening moeten gaan houden met de Italianen, die naarmate ze verder komen vaak groeien in het toernooi.
Deze azuurblauwe caipirinha hebben we vernoemd naar het Italiaanse WK team. De Squaddra Azzurri Caipirinha maak je als een traditionele caipirinha, hierbij voeg je een half deel blue curacao voor de blauwe kleur.

PS: wil je een extra Italiaanse smaak geven aan deze Squaddra Azzurri? Probeer dan bijvoorbeeld eens Limoncello in plaats van cachaca. Zorg wel dat de cocktail blauw blijft natuurlijk!

Wat heb je nodig voor La Squaddra Azzurri Caipirinha?

Cachaca (1 deel)
Blue curacap (half deel)
Limoen (halve limoen)
Rietsuiker (1 barlepel)
Crushed ice (vol glas)

Hoe maak je La Squaddra Azzurri Caipirinha?

Gebruik een glas om te muddlen. Muddle eerst de limoen met een klein schepje rietsuiker. Daarna voeg je met een barmaatje naar smaak cachaca toe. Crushed ice toevoegen en daarna even roeren met je barlepel. Als laatste voeg je ca een half deel blue curacao toe tot je caipirinha de juiste azuurblauwe kleur krijgt. En als de azzurri scorenmaak je weer een nieuwe!

PS: je kunt ook limoncello gebruiken in plaats van cachaca. Gebruik dan iets minder rietsuiker.

WK cocktails

Ook voor Nederland en Belgiรซ maakten we mooie WK caipirinhas. Respectievelijk de Oranjinha, de Rode Duivel Caipirinha. En voor de Braziliaanse gastheren maakten we een gele Caipirinha met verse ananas: de Goddelijke Kanaries Caipirinha

Op onze site staan nog meer varianten op de klassieke Caipirinha. Ook lekker is de Caipirinha met passievrucht of met kiwi.

Wil je La Squaddra Azzurri Caipirinha ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Doe mee!

Zet je favoriete WK cocktail op de foto en moedig je team aan via Facebook of Twitter (#Cocktailicious). De leukste foto’s zetten wij online op onze site. Je foto mag een foto zijn van je cocktail, maar een selfie of een groepselfie is natuurlijk ook leuk!

Mijn foto’s staan alvast op de blog.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate