Ik ben er uit! Deze Lychee Raspberry Punch ga ik maken als welkomstcocktail voor nieuwjaarsdag! Op 1 januari heeft de familie van Bart een groot familiefeest. Altijd supergezellig. En wij zijn gevraagd om een welkomstcocktail te maken. Een cocktail die feestelijk moet zijn en die makkelijk te maken en te schenken is. Dus maken we een punch met lychee, frambozen, rum en cava! We maakten hem alvast in het klein, dan kan er op nieuwjaarsdag niks fout gaan!

Punch maak je in een old school punch schaal en wordt vaak gemaakt met rum en fruit. Het fijne aan punch vind ik dat je er naar eigen smaak allerlei ingrediënten en fruit aan toe kunt voegen. Ideaal om uit te schenken bij een grote groep. Wel zorgen dat je de punch koud houdt als ie langer staat en dat je op tijd bij maakt. Oh ja en ga je een punch voor een grote groep maken, maak hem dan altijd eerst in het klein!

Wat heb je nodig voor een Lychee Raspberry Punch?

Recept voor een punch voor 10 personen:
Lycheesap (50 cl)
Frambozenlikeur (30 cl)
Donkere rum (30 cl)
Limoensap (2 limoenen)
Sinaasappelsap (halve sinaasappel)
Cava (1 fles) (ps: overgebleven champagne of prosesso is ook prima)
Lekker veel lychees (zonder pit) en frambozen

Hoe maak je een Lychee Raspberry Punch?

Zonder punch schaal geen punch. Dus begin met een mooie klassieke punch schaal. Liefst een vintage exemplaar van je oma. Hierin gaan alle ingrediënten. En veel ijsblokjes. Want als de punch wat langer staat wil je niet dat de drank opwarmt. Hierna begin met het fruit en voeg daarna de verschillende dranken toe. Dus lycheesap, donkere rum, frambozenlikeur, limoensap, sinaasappelsap. En tot slot de cava. Tussendoor blijven proeven en roeren. Het is als het maken van een soep. Waar nodig voeg je naar smaak nog extra toe.  Het uitschenken doe je met een bolle lepel in jars of kleine tafelglaasjes. En voeg royaal fruit toe.

Punch: ideaal voor kerst en nieuwjaar

Dit is niet onze eerste punch die we maakten voor nieuwjaar. Bekijk ook onze eerdere nieuwjaarspunch de Elderflower Champagne Punch of onze kerst punch.

Nieuwjaarspunch foto
Nieuwjaarspunch
Kerst Punch foto
Kerst Punch
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate