De maand december heeft iets magisch, we bereiden ons voor op de feestdagen, die we doorbrengen met familie en vrienden. Maar voordat het zover is hebben we nog weken te gaan, met in gedachten welke cadeaus we onze geliefden gaan geven. En borrels vooraf, tijdens de maand december, die horen erbij. Want waarom alleen genieten tijdens de 2 kerstdagen immers. Serveer dus eens deze heerlijke, verrassende december cocktail, ideaal tijdens gezellige zaterdagavonden of kerstborrels, net even voordat de kerstdagen écht beginnen!

Bekijk ook onze recepten voor kerstcocktails

Winterse Sangria drink je lekker warm

We kennen allemaal het Spaanse drankje Sangria, wat bestaat uit zoete Spaanse wijn met een heerlijke combinatie van fruit. De winterse variant is behoorlijk anders! De pittige bite is logisch, want hij bevat whisky! Gezellig met vrienden en familie geniet je van deze typische december cocktail. Het recept is eenvoudig, dat mag ook wel in december! Overigens vraagt december je wel om net even wat extra’s te leveren op culinair gebied. Serveer je gasten zelfgemaakte, hartige hapjes bij deze cocktail bijvoorbeeld. De beste baktips vind je daarvoor op Startmetbakken.nl. Denk aan hartige taarten; altijd goed in december, of bladerdeeg hapjes met vulling – je hebt het zo gemaakt en succes verzekerd! 

Wil je een zomerse Sangria maken? Bekijk hier hoe je een Sangria mastert in 5 stappen

Zo maak je de Winter Sangria

In de keuken staan hoort erbij, zo voor de feestdagen vinden wij, als het maar niet te lang is, want je wilt ook tijd overhouden voor je gasten! Deze winterse Sangria cocktail maak je binnen een handomdraai; dus genieten maar! En .. je drinkt hem warm.

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig om deze verrassende winterse, warme cocktail te maken?

  • 1 liter (glazen fles) perensap
  • 2 appels, Royal Gala
  • 1,5 theelepel biologische kaneel
  • 3 el bruine suiker
  • snufje gember
  • 4 kleine takjes rozemarijn
  • 150 ml whisky
  • 50 ml amaretto

Winterse Sangria bereiden 

  • Snijd eerst de appels in kleine blokjes, je kunt ze schillen of niet, het is maar net wat je lekker vindt
  • Neem een steelpannetje en verwarm circa 200 ml. perensap, waarin je de appelstukjes plaatst
  • Voeg de drie eetlepels bruine suiker toe aan het geheel en de kaneel
  • Laat zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Voeg nu het restant van de perensap toe en breng tot net aan het kookpunt; haal het pannetje dan direct van de hittebron
  • Je laat dus niet de toegevoegde perensap koken!
  • Schenk vervolgens de inhoud van het steelpannetje in een karaf en laat even enkele minuten uitdampen
  • Voeg tot slot de whisky en de Amaretto toe!


Zodra je de whisky en Amaretto hebt toegevoegd schenk je het drankje direct als volgt:

Neem feestelijke, ruime glazen waarin je het drankje serveert, die warmtebestendig zijn! Zodra je de glazen hebt gevuld, voeg je een klein snufje gember toe, maar let op: nooit te veel, gember is al snel overdadig en te sterk van smaak. Je kunt dan ook het beste op je handpalm wat gember strooien, zodat je met je vingertoppen een snufje gember over de glazen kunt strooien met de hand. Ter decoratie kun je nog een klein takje verse rozemarijn plaatsen op iedere mok! Genieten maar!
 

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate