Oranjinha WK cocktail
User Avatar
door Bart

De Oranjinha is een swingende WK cocktail om het Nederlands Elftal aan te moedigen op het WK 2014 in Brazilië! Simpele maar heerlijke zomercocktail op basis van swingende cachaca rum uit Brazilië en verse sinaasappel. Als onze mannen daar niet van gaan swingen in Brazilië. Aan deze Oranjinha WK cocktail kan het in ieder geval niet liggen!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Het is al weer even gelden dat de mannen van Van Gaal zich kwalificeerden voor het WK 2014 in Brazilië. De voorlopige WK selectie is bekend gemaakt en nu gaat de oefencampagne beginnen. Daarom lanceren we alvast de Oranjinha (spreek uit als o-ran-sjien-dja). Een swingende WK cocktail om het Nederlands Elftal aan te moedigen in Brazilië! Simpele maar heerlijke zomercocktail op basis van swingende cachaca rum uit Brazilië en verse sinaasappels. Als onze mannen daar niet van gaan swingen in Brazilië. Aan deze Oranjinha WK cocktail kan het in ieder geval niet liggen!

Wat heb je nodig voor de Oranjinha?

Cachaca (1 deel)
Sinaasappel (1 stuk)
Limoen (halve limoen)
Rietsuiker (1-2 barlepels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Oranjinha?

Gebruik een glas om te muddlen. Muddle eerst de limoen met de rietsuiker. Voeg hierna verse sap van 1 sinaasappel. Daarna voeg je met een barmaatje naar smaak cachaca toe. Crushed ice toevoegen en daarna even roeren. Tot slot garneren met een sinaasappelschijfje. En als Oranje scoort maak je weer een nieuwe!

PS: variant voor dames is dat je passoa gebruikt in plaats van cachaca. Net zo Braziliaans maar iets zoeter.

Leuk voor een feestje

Krijg je gasten die een WK wedstrijd van het Nederlands Elftal komen kijken? Maak dan een pitcher met oranjinha met oranje rietjes!

WK cocktails

Ook België kwalificeerde dit jaar verdienstelijk voor het WK en behoort zelfs tot de outsiders voor de titel. Daarom maakten we dit jaar ook een Rode Duivel Caipirinha. En voor de Braziliaanse gastheren, de Goddelijke Kanaries, maakten we een gele Caipirinha met verse ananas: de Goddelijke Kanaries Caipirinha

Op onze site staan nog meer varianten op de klassieke Caipirinha. Ook lekker is de Caipirinha met passievrucht of met kiwi.

Doe mee!

Zet je favoriete WK cocktail op de foto en moedig je team aan via Facebook of Twitter (#Cocktailicious). De leukste foto’s zetten wij online op onze site. Je foto mag een foto zijn van je cocktail, maar een selfie of een groepselfie is natuurlijk ook leuk!

Mijn foto’s staan alvast op de blog.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate