Met pasen moet alles er natuurlijk paasbest uitzien. En dat geldt natuurlijk net zo goed voor de cocktails. Daarom maak je met pasen niet zomaar een gewone cocktail, maar een cocktail die bij pasen past. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Pornstar met Licor 43 en advocaat? Of een Espresso Martini met Baileys? Of misschien wel een Lemon Cheesecake Martini of een chocolade cocktail in een chocolade ei!

Welke cocktail ga jij maken om je gasten te verrassen met pasen?

Pornstar met Advocaat

Met pasen denk je aan eieren, advocaat en passie. Ingrediënten die goed bij elkaar komen in deze variant op de Pornstar Martini. Deze Pornstar maakte ik met 30 ml Licor 43 (prima alternatief op vanille vodka) en een half theelepeltje advocaat. En dan denk je misschien dat je daar weinig van proeft. Maar de advocaat geeft echt diepte aan deze Pornstar. Je maakt hem met eiwit en wat extra limoensap (halve limoen) om al het zoete te compenseren. Dus goed shaken en daarna garneren met passievrucht.

Pornstar met advocaat

De advocaat geeft diepte aan de smaak van je Pornstar. Leuke toevoeging met pasen! Je kunt de cocktail ook opdienen met een shotglaasje met advocaat on the side.

Espresso Martini met Baileys

Ja de Espresso Martini is op dit moment niet weg te denken. Daarom een Espresso Martini met Baileys dit keer. Je maakt hem met 30 ml (warme) Espresso, 30 ml koffielikeur, 20 ml vodka en 20 ml Baileys. Ik heb hem gegarneerd met een chocolade eitje met Baileys.

De chocolade eitjes met Baileys vond ik bij de webshop van Tres Bien. Ze hebben ook chocolade eitjes met andere likeuren zoals Licor 43 en Limoncello. Super origineel en lekker als garnering bij je cocktail!

Lemon Cheesecake: pimp het advocaatje van je omaatje


Nog een cocktail met advocaat die ik eerder maakte. De Lemon Cheesecake. Hoofdingrediënt van deze Lemon Cheesecake is advocaat dit geeft de cocktail een gele kleur. De smaak pimpen we met limoen en triple sec. Gebruik 2 delen advocaat, een half deel triple sec, een scheutje melk en het sap van een hele limoen. Wel stevig (en langdurig) shaken met wat ijsklontjes zodat het een vloeibaar geheel wordt. Daarna doublestrainen zodat er geen kleine klontertjes van de dikke advocaat substantie in je cocktail terecht komen. Als je dit goed doet, zal je oma er van smullen!

De limoen zorgt voor een frisse tegenhanger in deze Cheesecake Martini.

43 Chocolate Egg: maak je cocktail in een chocolade ei

In dit XL chocolade ei maakte ik vorig jaar een cocktail met Licor 43 chocolate en Baileys. Ik zette het chocolade ei op mijn breedste barmaatje om hem stabiel te laten staan. Leuk om te maken, bekijk het recept van de 43 Chocolate Egg.

Het opensnijden van chocolade zonder barsten of dat ie kapot gaat niet vanzelf. Verwarm een scherp mes en snijd hem voorzichtig open. Daarna giet je je cocktail uit de shaker uit in het chocolade ei.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate