Met pasen moet alles er natuurlijk paasbest uitzien. En dat geldt natuurlijk net zo goed voor de cocktails. Daarom maak je met pasen niet zomaar een gewone cocktail, maar een cocktail die bij pasen past. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Lemon Cheesecake met advocaat? Of een frisse, romige Orange Russian? En de witte Limoncello Scroppino misstaat zeker niet op een mooie paasdag. Zalig pasen!

Lemon Cheesecake: pimp het advocaatje van je omaatje

Lemon Cheesecake
Lemon Cheesecake

Dé paascocktail bij uitstek is de Lemon Cheesecake. Hoofdingrediënt van deze Lemon Cheesecake is advocaat dit geeft de cocktail een gele kleur. De smaak pimpen we met limoen en triple sec. Gebruik 2 delen advocaat, een half deel triple sec, een scheutje melk en het sap van een hele limoen. Wel stevig (en langdurig) shaken met wat ijsklontjes zodat het een vloeibaar geheel wordt. Daarna doublestrainen zodat er geen kleine klontertjes van de dikke advocaat substantie in je cocktail terecht komen. Als je dit goed doet, zal je oma er van smullen!

Bekijk het volledige recept van de Lemon Cheesecake.

Zacht en fris: Orange Russian

Orange Russian
Orange Russian

Deze Orange Russian is zacht en fris en past daarom goed bij pasen. Ingrediënten die we gebruikt hebben zijn yoghurt likeur (1,5 deel) en marula room (1,5 deel). De kleur deed ons denken aan de White Russian, maar dan oranje! Je maakt de cocktail in een mooi tumblerglas met ijs. De drank roer je even kort met een barlepel zodat je een mooie lichtoranje kleur krijgt. Voor pasen vrolijk je de cocktail op met gekleurde paaseitjes.

*marula room heeft een zachte, perzikachtige smaak.

Bekijk het volledige recept van deze Orange Russian.

Hemels zacht: Limoncello Scroppino

Limoncello Scroppino
Limoncello Scroppino

De Limoncello Scroppino is hemels zowel qua smaak als qua uitstraling. We hebben deze cocktail gemaakt met limoncello, prosecco en sorbetijs. Gebruik een blender en uitschenken in een champagneglas met een sierlijke citroenkrul.

Bekijk het volledige recept van de Limoncello Scroppino.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate