Links: Frozen Mango Daiquiri; Rechts: Piña Colada

Cocktails zijn extra lekker op vakantie. Ik denk dat iedereen het hier helemaal mee eens is. Maar heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom je op vakantie meer zin hebt in een cocktail dan thuis? 5 redenen waarom we cocktails extra lekker vinden op vakantie. En lees ook waar je op moet letten als je een cocktail bestelt op vakantie!

1. Zon, zee, strand …

Zon, zee, strand. En vrij snel daarna komt cocktails. Wie zegt er nou nee tegen een cocktail aan het zwembad of een Piña Colada uit een verse kokosnoot aan het strand?

2. Het ultieme wat-zullen-we-vandaag-eens-gaan-doen vakantiegevoel

Naar het strand, relaxen, uitgaan, uit eten, vakantieliefde, sex on the beach (sorry binnenpretje). Op vakantie heb je overal zin in! Ook cocktails! En dus bestel je “doe-eens-gek-we-zijn-toch-op-vakantie” net die ene cocktail van de menukaart die je nog nooit gehad hebt. En nee je hoeft morgenvroeg niet vroeg uit je bed. En dus bestel je er gewoon nog één 😉

3. Het is bloedjeheet

Als het warm is en je loopt langs een ijszaak, dan koop je een ijsje. Sommige cocktails zijn net ijsjes. Als ik op een terras zit en het is bloedheet dan is mijn favoriete cocktail een Frozen Daiquiri. Strawberry of nog lekkerder de Frozen Mango Daiquiri. Heerlijk! En is het nog vroeg in de middag of heb je geen zin in alcohol? Dan vraag je gewoon of ze hem “light” of alcoholvrij kunnen maken en het komt helemaal goed.

4. Fruit is veel lekkerder

Watermeloen, mango, ananas, perzik, aardbeien. Het fruit in warme vakantielanden is natuurlijk veel lekkerder dan bij ons in de supermarkt. En ja als het fruit lekkerder is, betekent dat automatisch ook dat de cocktails lekkerder zijn!

5. Op iedere hoek van de straat kun je cocktails drinken, maar let op

Op iedere hoek van de straat vind je wel een tentje waar je cocktails kunt drinken. Waar wij zaten in Mallorca was dat zeker zo. Maar pas op dat je niet in het eerste het beste tentje stapt en cocktails bestelt. Kijk goed welke cocktails andere gasten drinken. Hoe ziet de menukaart eruit? Worden de cocktails vers gemaakt? Het liefst ga ik drinken bij een leuk tentje met een open bar waar de cocktails vers gemaakt worden zoals mijn favoriete smoothie en daiquiri bar met uitzicht op het strand waar je het verse fruit op de bar zag liggen en de blender overuren maakte. Hier konden Bart en ik prima relaxen met onze kids omdat er ook verse smoothies waren en er was een klein speelhuisje.

Let op: hoe schreeuweriger het uithangbord, hoe slechter de cocktails 😉
Vakantiecocktails
Waar zou jij je cocktail bestellen?

Populaire vakantiecocktails

Onze vakantie zit er op. Maar die van jou komt er misschien nog aan! Om helemaal in de stemming te komen (en om zelf ook nog wat langer in de vakantiestemming te blijven) ga ik de komende weken mijn favoriete vakantiecocktails maken:

  • Vakantiecocktail 1: Piña Colada
Piña Colada foto
Piña Colada

Piña Colada

  • Vakantiecocktail 2: Frozen Daiquiri
Frozen Mango Daiquiri foto
Frozen Mango Daiquiri

Strawberry Daiquiri

Frozen Mango Daiquiri

  • Vakantiecocktail 3: Strawberry Mojito
Strawberry Mojito foto
Strawberry Mojito

Strawberry Mojito

  • Vakantiecocktail 4: Sex on the Beach
Sex on the Beach foto
Sex on the Beach

Sex on the Beach

Deel jouw zelfgemaakte vakantiecocktail

Heb jij de Piña Colada, Sex on the Beach of één andere vakantiecocktail ook zelf gemaakt of gedronken tijdens je vakantie? Deel je foto via Facebook of Instagram met @Cocktailicious.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate