
De Blue Kontiki is een tiki cocktail die we zelf bedacht hebben met blue curacao, rum en ananassap
Ingrediënten
- 20 ml Blue Curaçao
- 30 ml Witte rum
- 10 ml Midori meloenlikeur (optioneel)
- 40 ml Ananassap
- 10 ml Limoensap
- Garnering: stervrucht
Benodigdheden
- Barmaatje
- Barlepel
- Shaker
Bereidingswijze
- Shake met ijs
Instructies
- Begin met een shaker met ijs
- Voeg met een barmaatje alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid toe
- Even shaken en uitschenken met ijs in je tiki glas
- Garneer met stervrucht of ananas
Deze Blue Kontiki krijgt zijn tropische blauwige kleur door Blue Curacao.

Voor deze cocktail gebruik je een cool tiki glas

Opdienen met een tropische garnering (stervrucht of ananas)
Eigen creatie
Welke ingrediënten moeten er in een “Blue Kontiki” zitten? Dat was de vraag die ik (Bart) me zelf stelde toen we deze naam kregen als leuke suggestie voor een nieuwe tiki. En dus bedachten we dit recept voor de Blue Kontiki met rum, blue curacao, midori (meloenlikeur), limoen, ananas en tropische garnering met stervrucht.
Stervrucht
De stervrucht (ook wel carambola) is een mooie vrucht om mee te garneren in tropische cocktails. Als je de vrucht door midden snijdt krijg je een stervormige garnering. Je kunt de vrucht gewoon eten, smaakt een beetje als een witte druif. Het is een Zuid-Oost Aziatische vrucht die verkrijgbaar is bij de toko.
Andere tiki cocktails
Er bestaan meer dan 100 tiki cocktails. De Zombie en de Mai Tai zijn de bekendste tiki cocktails. Een andere tropische cocktail met blue curacao is deze mooie Blue Hawaiian.
