De feestadagen komen er aan! Tijdens de feestdagen is het altijd heerlijk om lekker lang te tafelen. Met aan het einde nog even nagenieten met een lekker dessert. Denk aan tiramisu, chocolademousse of bijvoorbeeld creme brulée. Speciaal voor de feestdagen rondom kerst hebben we een aantal cocktails gemaakt die geïnspireerd zijn op feestelijke desserts. De cocktails kun je serveren in plaats van of in combinatie met het bijbehorende dessert. Eén ding is zeker: hier mee worden de feestdagen extra gezellig. Alvast fijne feestdagen!

Tiramisu Martini

Tiramisu Martini
Deze Tiramisu Martini maak je hetzelfde als het toetje. Maak het in een shaker of in een blender. Natuurlijk gebruik je amaretto. 1 barmaatje. Gebruik ook 1 barmaatje melk. Om de cocktail wat aan te dikken gebruik je mascarpone. Gebruik 2 theelepels. Voeg deze als je shaket wel één voor één toe en roer erbij met een barlepel om het helemaal vloeibaar te krijgen. Als je cocktail helemaal vloeibaar is, dan schenk je de drank uit in een martiniglas. Van te voren heb ik dit glas versierd met chocoladesaus. Als laatste garneer je je cocktail met cacaopoeder in het glas.

Limoncello Tiramisu Martini

Limoncello Tiramisu Martini
Bij een Italiaan heb ik een keer een heerlijke variant op de Tiramisu gehad met limoncello. Super lekker! Hetzelfde geldt voor deze Limoncello Tiramisu Martini. De basis is limoncello (1 barmaatje), witte chocolade likeur (1 barmaatje) en wat citroensap. 1 barmaatje melk en ook weer 2 theelepels (één voor één) mascarpone. Zodra er geen klonters meer inzitten schenk je de drank uit in een martiniglas. Garneren met mooie citroenzest.

Chocolate Martini

Chocolate Martini
De Chocolate Martini is een makkelijke cocktail. Je maakt hem met chocolade likeur (1,5 barmaatje) en melk (1,5 barmaatje). Voeg ook nog een barlepel slagroom of vloeibare room toe. Even shaken en uitschenken in een martiniglas. Garneren met een framboosje of chocolade snippers.

Creme Brulée Martini

Creme Brulee Martini
De Creme Brulée Martini is een lekker toetje op basis van vanille, sinaasappel en caramel. Begin met je martiniglas te “rimmen” met rietsuiker. Voor de cocktail gebruik je 1 barmaatje Spaanse vodka caramel likeur. Voeg hierna 1 barmaatje grand marnier toe en een kleine scheut verse sinaasappelsap. Als laatste 2 theelepels vanille vla en 1 barmaatje melk. Goed shaken tot het 1 vloeibaar geheel is en uitschenken in het midden van je glas. Als finishing touch maak je de Creme Brulée af met een sinaasappelzest die je even aanbrandt boven het glas.

Panna Cotta Passion

Panna Cotta Passion
Dit wordt mijn dessert voor kerst! Een Panna Cotta Passion. Toegegeven dit is meer een dessert dan een cocktail. Alhoewel deze Panna Cotta heb ik gemaakt met 2 likeuren. De witte laag heb ik gemaakt met Mozart witte chocolade likeur. De gele laag heb ik gemaakt met sap van passievrucht en Licor 43. Beide lagen maak je één voor één. Eerst de witte laag. Roer de melk (1 deel), room (1,5 deel) en de witte chocolade likeur (1 deel) in een pannetje met 1 zakje vanille suiker. Hier voeg je 3 plakjes gelatine aan toe die je eerst in koud water hebt laten wellen. Als de gelatine is opgelost in de vloeistof giet je het uit in een martiniglas. Deze gaat 1,5 uur de koelkast in om op te stijven. Daarna maak je de gele laag. Sap van 2 passievruchten (de pitjes bewaar je voor de garnering), sap van een halve limoen en 0,5 deel Licor 43. Ook hier voeg je 1 gelatine blaadje aan toe. Voorzichtig uitschenken op de opgestijfde laag in je martiniglas en daarna de passievruchtnectar als garnering. Nog 1,5 uur wachten en je Panna Cotta Passion is klaar!

Mango Dream

Mango Dream
Ook de liefhebbers van mango komen absoluut aan hun trekken in deze blog. Deze Mango Dream cocktail maak je met mango likeur, yoghurt likeur en wat verse limoensap. Even shaken en uitschenken in een martiniglas. Garneren met mango partje.

Deel je zelfgemaakte dessert cocktail via social media

Heb je één van deze cocktails gemaakt op basis van onze recepten en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate