Spanje is ook dit WK weer één van de grote favorieten voor de eindzege. De naam van het Spaans elftal is La Roja. En dus maakten we ook voor Spanje een WK cocktail. Deze Caipirinha hebben we gemaakt van aardbeien.
Spanje is als titelverdediger ook dit WK weer één van de grote favorieten voor de eindzege. De naam van het Spaans elftal is La Roja. En dus maakten we ook voor Spanje een WK cocktail. Deze Caipirinha hebben we gemaakt van aardbeien.
NB: je kunt natuurlijk ook een karaf sangria maken. Met cachaca en limoen geef je hier een Braziliaanse twist aan.
Wat heb je nodig voor La Roja Caipirinha?
Cachaca (1 deel)
Aardbeien (5 stuks)
Limoen (halve limoen)
Rietsuiker (1-2 barlepels)
Garnering: aardbei
Crushed ice (vol glas)
Hoe maak je La Roja Caipirinha?
Gebruik een glas om te muddlen. Muddle eerst de limoen met de rietsuiker. Voeg hierna 5 aardbeien zonder kroontje toe. Deze muddle je ook tot je een mooie rode sap heb. Daarna voeg je met een barmaatje naar smaak cachaca toe. Crushed ice toevoegen en daarna even roeren. Tot slot garneren met een mooi aardbeitje. En als Spanje scoort maak je weer een nieuwe! Behalve als ze tegen Nederland spelen natuurlijk…
PS: je kunt ook Licor 43 gebruiken in plaats van cachaca. Gebruik dan iets minder rietsuiker.
WK cocktails
Ook voor Nederland en België maakten we mooie WK caipirinhas. Respectievelijk de Oranjinha, de Rode Duivel Caipirinha. En voor de Braziliaanse gastheren maakten we een gele Caipirinha met verse ananas: de Goddelijke Kanaries Caipirinha
Op onze site staan nog meer varianten op de klassieke Caipirinha. Ook lekker is de Caipirinha met passievrucht of met kiwi.
Wil je La Roja Caipirinha ook zelf een keertje maken?
Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.
Doe mee!
Zet je favoriete WK cocktail op de foto en moedig je team aan via Facebook of Twitter (#Cocktailicious). De leukste foto’s zetten wij online op onze site. Je foto mag een foto zijn van je cocktail, maar een selfie of een groepselfie is natuurlijk ook leuk!
Mijn foto’s staan alvast op de blog.