De Santa's Pornstar is een heerlijke zachte kerstcocktail op basis van frambozen en gin. Zeker de moeite om eens zelf te maken!
Ingrediënten
- Sir Edmond Gin 45 ml
- Frambozen (gemuddeld) 6-8 stuks
- Citroensap 20 ml
- Suikersiroop 5-10 ml
- Eiwit O.b.v. een half ei
- Garnering: frambozen 3 stuks
benodigdheden
- shaker
- barmaatje
- citrusperser
- muddler
- garneerprikker
Cocktailrecept Santa's Pornstar Martini
- Begin met een shaker waar je 6-8 frambozen in muddlet
- Voeg de helft van het eiwit toe, wil je veel schuim gebruik dan het eiwit van een heel ei
- Voeg met een barmaatje 45 ml Sir Edmond gin, en 20 ml versgeperste citroensap en 5-10 ml suikersiroop
- Even krachtig shaken en even proeven
- Hierna shake je nog een keer maar dan met ijsblokjes om de cocktail koel te maken
- Uitschenken met een zeefje (double strainen) zonder ijs in een classy martiniglas
- Garneer met 3 frambozen aan een cocktailprikker
Kerstcocktail met de looks van een Pornstar met frambozen
Ie-der-een die houdt van een Pornstar, moet deze cocktail proberen. Dit is de Clover Club, een cocktail met gin en frambozen en eiwit die ik gemaakt heb met Sir Edmond Gin. Dit is een bourbon vanilla infused gin. Waardoor niet alleen de uitstraling met het schuimkraagje maar ook de smaak echt naar de Pornstar gaat. Vandaar: Santa’s Pornstar Martini!
Tip: voor de zachte vanille smaak gebruik je Sir Edmond Gin
Smaak met frambozen
Frambozen zijn een heerlijke smaakmaker in cocktails. De Clover Club is een van de bekendste cocktails met frambozen en hij ziet er ook nog eens fancy uit. Omdat je verse frambozen gebruikt moet je muddlen in het glas.
De frambozen geven de cocktail een licht zurige smaak zeker ook omdat je ook citroensap gebruikt in deze cocktail. Daarom voeg je suikersiroop (5-10 ml) toe zodat de smaak in balans komt.
Mooi wit kraagje
Het eiwit in deze cocktail zorgt voor een mooi, wit laagje dat de cocktail een zachte smaak geeft. Om het witte kraagje te krijgen gebruik je eiwit. Wil je een klein subtiel laagje dan is eiwit van een half ei genoeg. Wil je een groter eiwit laagje dan gebruik je per cocktail het eiwit van 1 ei.
Double strainen
In de frambozen zitten veel kleine pitjes. Deze wil je niet in je cocktail. Als je uitschenkt uit de shaker gebruik je een extra zeefje. Dit heeft double strainen. Zo voorkom je dat er geen pitjes of pulp van de frambozen in je strakke cocktail komen.
Nog een kerstcocktail met gin
In onze kerstblog vind je nog veel meer inspiratie voor kerstcocktails! Zoals de Gin Tonic. Bekijk onze kerstblog.