April 2017 zal niet bepaald de boeken in gaan als een lekkere lentemaand waarin de zon veel scheen. De zonnige dagen waren op รฉรฉn hand te tellen. Gelukkig had de laatste zondag van april nog wat zonnestralen voor ons in petto. Omdat wij niet te lang willen wachten op de zomer alvast als voorproefje op de zomer. Want deze zomercocktails zijn helemaal klaar voor de zomer!

Watermelon Mule?

Watermelon Mule foto
Watermelon Mule

Deze Watermelon Mule is een variant op de Moscow Mule die je maakt met vodka en ginger beer, maar dan dus met Watermeloen en bruiswater. Je maakt hem in een jar. Vul deze voor iets meer dan de helft met ijs. Dan voeg je met een barmaatje 1 deel vodka en 1 deel De Kuyper Watermelon likeur toe. Pers ook een half deel limoen in je glas en een stuk of 5 verse stukjes verse watermeloen. Aftoppen met bruiswater. Even roeren en garneren met limoenschijfje en niet vergeten: een takje munt. Opdienen met een kleurig rietje.

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Watermelon Mule

Guava Cabana

Guava Cabana foto
Guava Cabana
Deze Guava Cabana hebben we vernoemd naar de stranden van de Copacabana van het swingende Rio de Janeiro. Je maakt deze zomerse variant op de Piรฑa Colada met cacacha – Braziliaanse rum die je ook gebruikt voor Caipirinha – guave sap, kokos melk en ananassap. Heer-lijk!

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Guava Cabana

Guave Swizzle

Guave Swizzle foto
Guave Swizzle

Ik heb niet vaak guave sap in huis, daarom nog een zomerse cocktail met guave. De Guave Swizzle. Deze maak je met rum, limoen en guave sap. Opdienen met swizzle stokje of vrolijke rietjes voor het zomergevoel.

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Guave Swizzle

Golden Pineapple Margarita

Golden Pineapple Margarita foto
Golden Pineapple Margarita
De Golden Pineapple Margarita is denk ik mijn favoriete Margarita cocktail. Ik heb hem deze tropische verrassing gemaakt met verse ananas en golden ananassap met een rimrandje van cajun. Deze cocktail is helemaal klaar voor de zomer!

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Golden Pineapple Margarita

Paloma

Paloma foto
Paloma
Als je de horecabladen moet geloven zou het zo maar kunnen zijn dat deze Paloma, een cocktail op basis van tequila, grapefruit en bruiswater, de hit van de zomer gaat worden.

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Paloma

Kiwi Smash

Kiwi Smash foto
Kiwi Smash
Deze Kiwi Smash heb ik gemaakt met kiwi gold. Deze heeft een wat zoetere smaak dan gewone kiwi en is ook lichter van kleur. Echt een lekkere zomersmaak. Even blenden met 1 limoen. Beetje suikersiroop (5 ml) toevoegen. Uitschenken in een long drinkglas met crushed ice. 1 deel vodka. En aftoppen met bruiswater. Heerlijk verfrissend om te drinken op een hete dag op je terras!

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Kiwi Smash

More summer cocktails coming up!

Wij zullen deze blog aanvullen met andere zomerse cocktails. Margaritas, Daiquiri’s, Swizzles, Coladas, Tiki’s en nog meer tropische verrassingen in mooie cocktailglazen.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate