Bij zomer denk ik aan zon, zee, strand, terrasjes, lange zomeravonden en … cocktails. En we hebben dit jaar geluk want met heerlijke zomerse temperaturen in mei begint de zomer al lekker vroeg. En hoewel cocktails op vakantie altijd extra goed smaken, is het voordeel van thuis maken dat je ze precies kunt maken zoals jij dat graag wilt natuurlijk en dat je niet overgeleverd bent aan de stemming van de barman op je vakantie adres. Dus hierbij 10 populaire zomercocktails die je gewoon lekker thuis kunt maken met lekker tropisch fruit!

#1 Sex on the Beach

You love it of or you hate it. De Sex on the Beach is een echte zomercocktail. Het is een lichtzoete cocktail die je drinkt uit een tropisch hurricane glas met de smaken perzik en sinaasappelsap. De cranberry juice zorgt voor een lichtrode blush in de cocktail. Deze zomerse cocktail lijkt niet sterk maar schijn bedriegt want er zit vodka en peachtree likeur in.

Bekijk ons cocktailrecept van de Sex on the Beach

Sex on the Beach, deze "moet" je een keer gehad hebben.

#2 Piña Colada

cocktail pina colada

Ja! De exotische Piña Colada uit Puerto Rico is natuurlijk een echte zomercocktail. Betekent letterlijk: gezeefde ananas. Het lekkerste is deze tropische cocktail met rum, kokosmelk en ananassap nog uit een verse kokosnoot of opengesneden ananas. Of een tropisch glas in de vorm van een ananas. Verkrijgbaar in onze shop:

Bekijk ons cocktailrecept van de Piña Colada

Het perfecte glas voor deze cocktail is het Tiki Pineapple glas.

#3 Pornstar Martini

pornstar martini cocktail

De Pornstar Martini zie je altijd en overal shinen op de terrassen. Niet vreemd want deze cocktail met vodka, limoen, vanille en passievrucht ziet er ook echt fancy uit en de smaak is lekker zacht en toegankelijk. De verse passievrucht geeft de cocktail een exotische uitstraling.

Bekijk ons cocktailrecept van de Pornstar Martini

Drink deze Pornstar altijd in stijl uit een classy Martini glas.

#4 Margaritas

Margaritas! Een Margarita vind ik het lekkerst op zo een bloedhete dag aan het strand om aan te nippen. Liefst met een zoutrandje. Ook lekker is de Margarita met aardbeien, blue curacao, ananas of watermeloen. Ideale cocktail om te combineren bij een gezellige BBQ!

Bekijk ons cocktailrecept van de Margarita de Strawberry Margarita of de Pineapple Margarita

Mijn favoriet is de Pineapple Margarita met een spicy randje van cayun!

#5 Daiquiri

frozen mango daiquiri cocktail

De Daiquiri kun je net als de Margarita in allerlei smaken maken. De originele maak je met rum, suikersiroop en limoen. Bijna net zo bekend en net zo populair is de Strawberry Daiquiri. Deze Mango Daiquiri dronken wij eens op vakantie en we maakten hem thuis nog eens voor onszelf. Lekker frozen met bevroren stukjes mango. IJskoud op een warme zomerse dag.

Bekijk ons cocktailrecept van de Daiquiri, Strawberry Daiquiri en de Mango Daiquiri

Een bamboo rietje geeft je zomercocktail een extra tropische uitstraling.

#6 Mojito

klassieke mojito cocktail

Toe aan verfrissing? Dan gaat er niks boven een Mojito. Met rum, limoen, munt en bruiswater is dit de ideale cocktail om af te koelen op een warme zomerdag. Wel nog even goed roeren op het einde met een barlepel om alle ingredienten en smaken goed te laten mengen in het glas.

Bekijk ons cocktailrecept van de Mojito of de Strawberry Mojito

Probeer ook eens een Mojito met aardbeien, watermeloen of kiwi gold.

#7 Blue Lagoon

Eenvoudige maar heerlijk, frisse longdrink cocktail met Blue Curacao, vodka, citroen en lemonade: de Blue Lagoon. Drinkt als een frisse bries.

Bekijk ons cocktailrecept van de Blue Lagoon.

Gebruik Spa Citron voor deze Blue Lagoon in plaats van 7-up of Sprite

#8 Caipirinha

Caipirinha cocktail

Bij de Caipirinha moet ik altijd denken aan de swingende stranden aan de Copacabana van Brazilië. Je maakt deze cocktail met Braziliaanse cachaça rum, rietsuiker en limoen.

Bekijk ons cocktailrecept van de Caipirinha.

De Caipirinha maak je met een muddler waarmee je de limoenen en de rietsuiker muddlet.

#9 Dark n Stormy

Ook de zomer heeft zo zijn donkere, “Dark n Stormy” days, want in de zomer kan het ook goed stormen en bliksemen. Deze tropische Dark n Stormy vindt zijn oorsprong in Bermuda. Je maakt hem met limoen, ginger beer en on top het donkere rum laagje. Frisse en kruidige longdrink cocktail en leuk om te maken!

Bekijk ons cocktailrecept van de Dark n Stormy.

Voor het Dark n Stormy laagje gebruik je de platte kant van een barlepel.

#10 Blue Hawaiian

blue hawaiian

If you like Piña Colada …. Probeer dan ook eens een Blue Hawaiian. Je maakt hem vrijwel hetzelfde als de Piña Colada alleen voeg je nog wat Blue Curacao toe waardoor deze cocktail een mooie lichtblauwe tropische kleur krijgt.

Bekijk ons recept van de Blue Hawaiian.

Presenteer deze tropische cocktail in een mooi tropisch glas of een origineel tiki glas

BONUS

Als bonus nog even 2 van onze eigen zomerse cocktail creaties waar we veel goede reacties op krijgen. De Split 43 met Licor 43 en de Besamé met rum en rode vruchten!

Split cocktial 43

De Split 43 maak je met Licor 43, sinaasappelsap, vloeibare room en garneer je met een split ijsje on top. Bekijk ons cocktailrecept van de Split 43.

Deze Besamé (kus me) is een variant op de Mojito. Je maakt deze longdrink cocktail met rum, rode bessen en bruiswater. Bekijk ons cocktailrecept van de Besamé.

Nog meer zomerse inspiratie

In de zomer kun je ontzettend veel maken met verschillende fruitsoorten en sapjes kun je allerlei Daiquiri’s, Margaritas en andere zomerse cocktails maken.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate