Movember cocktails Vorig jaar hadden we tijdens Movember de actie met “Tales of a Moustache”. Mannen mocht toen hun Movember verhaal vertellen met zijn favoriete Movember cocktail. Super leuk om mooie verhalen te horen van mannen met hun favoriete cocktail. Uitstekende combinatie!
Dit jaar moesten we iets nieuws bedenken. Samen met onze vrienden van Manify, heeft Bart vier stoere whiskey cocktails bedacht. Roel van Manify kwam bij ons lang en maakte zelfs een paar vette filmpjes.

Hierbij voor Movember onze finest whiskey cocktails. Je maakt ze natuurlijk met je favoriete whiskey.

Whiskey Sour

Whiskey Sour Movember
De whiskey cocktail der whiskey cocktails is natuurlijk de whiskey sour. Dus deze klassieker mocht natuurlijk niet ontbreken. Bart maakte hem met 1,5 deel van je favoriete whiskey, een halve citroen, 10 ml suikersiroop en eiwit voor een mooie kraag. Even shaken en uitschenken met ijs in een mooi whiskey glas. Cherry on top!

Tip: geef je sour een extra herfstsmaak door kruiden zoals zoethout, kaneel en kruidnagel toe te voegen.

Mint Julep

Mint Julep Movember
Deze mooie klassieke cocktail is uit het Zuiden van de VS waar de cocktail vooral populair was bij de paarden derby’s in Kentucky. De Mint Julep is de klassieke voorloper van de Mojito. En dat zie je ook wel als je het recept bekijkt. Je maakt deze cocktail in je glas. Vul je glas met ijs. Schenk hierover met een barmaatje je 1,5 tot 2 delen van je finest (Amerikaanse!) whiskey uit. Vul je glas met munt en wrijf dit langs de rand van je glas voor extra aroma. Voeg nog 1 barmaatje suikerwater toe (1/3 suikersiroop en 2/3 water). Even roeren met een barlepel in het glas en als laatste voeg je nog 2 druppels angostura bitters toe.

Rusty Nail

Rusty Nail Movember
Ook de Rusty Nail heeft een mooi verhaal. Deze mix tussen whiskey en Drambuie is ontstaan om inferieure whiskey, die maar 1 keer gedestilleerd was, meer smaak te geven. Daarom werd het gecombineerd met Drambuie. Vanwege de roestige kleur heeft het de naam Rusty Nail gekregen. Je maakt deze cocktail in het glas. Gebruik 2-3 grote ijsklonten. Giet hierover met een barmaat 1,5 deel whiskey en 1,5 deel drambuie. Even roeren. Als laatste snijd je een citroen of sinaasappelzest. En deze spriets je boven je glas zodat je Rusty Nail een klein aroma krijgt van de citrus. Leg deze als een sierlijke krul in je glas. Nu is je Rusty Nail klaar voor je eerste slok!

Italian Stallion

Italian Stallion Movember
De Italian Stallion is natuurlijk Sylvester Stallone. Deze stoere cocktail is dan ook een creatie die geïnspireerd is op Sylvester Stallone waarbij Amerikaanse whiskey gecombineerd is met Italiaanse amaretto met cola. Deze cocktail maak je in een long drink glas. Begin met ijs in je glas. Voeg met een barmaatje 1 deel amaretto toe. Daarna 1 deel whiskey. Top je glas af met cola. Klein kneepje citroensap voor de smaak. En als finishing touch een mooi kersje. Verrassend lekkere cocktail, die qua uitstraling en ook qua smaak wat doet denken aan de Long Island Ice Tea. Zit iets minder alcohol in, maar toch moet je er niet te veel van drinken, anders ga je net zo praten als Sylvester Stallone 😉

Godfather

Godfather Movember
Deze Godfather is een stoere cocktail voor de zware jongens. Je maakt hem met whiskey in combinatie met amaretto. Je kunt hem drinken on the rocks, maar de Godfather is ook erg lekker als sour met eiwit en citroen.

Hot Almond Toddy

Hot Almond Toddy Movember
Of je nu een snor of een baard hebt, ook stoere mannen hebben wel eens last van hun keel of een beginnend griepje. Zeker in de koude movember maand. Gelukkig is er voor deze mannen de Hot Almond Toddy. Je maakt hem met warme melk, whiskey, kaneel, vanille, kruidnagel en je garneert hem met geroosterde amandelen. Opdienen met een bitterkoekje. Gewoon omdat je vindt dat je je op sommige momenten best een klein beetje extra mag verwennen 😉

Irish Mule

Irish Mule Movember
De Irish Mule is mijn favoriete whiskey cocktail. Je maakt deze cocktail met ginger ale, limoen, Ierse whiskey en angostura bitters. Net als de Moscow Mule dus alleen dan gebruik je geen vodka maar Ierse whiskey.

Irish Coffee

Irish Coffee Movember
De klassieker onder de koffiecocktails is de Irish Coffee. Je maakt hem met Ierse whiskey, 2 theelepels bruine suiker, koffie en slagroom. Niet moeilijk. Wel lekker. Zeker op een koude zondagmiddag.

Lekker zo een cocktail, maar pas op dat je snor niet nat wordt!

Om te voorkomen dat je gestyleerde Mo – waar je zo lang aan gewerkt hebt voor de spiegel – nat wordt, drink je je Movember cocktail natuurlijk met een rietje.

NOT! Echte Mo Bro’s weten wel beter.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate