De zomer is het perfecte moment om vrienden en familie te verzamelen voor een gezellige cocktailparty. Het warme weer, de lange avonden, en de ontspannen sfeer maken het de ideale gelegenheid om een feest met een leuk thema te organiseren. Of je nu een tuinfeest houdt of een bijeenkomst bij het zwembad; met een goed thema zorg je voor een onvergetelijke ervaring.

Dus, op zoek naar verfrissende thema’s voor je volgende zomerse cocktailparty? In dit artikel bespreken we een aantal leuke thema’s en geven we tips om je feest tot een groot succes te maken. 

1. Tropisch paradijs

Een van de populairste thema’s voor een zomerse cocktailparty is ‘tropisch paradijs’. Denk aan felgekleurde decoraties, exotische bloemen, en veel palmbomen. Serveer cocktails zoals Piña Colada en Mai Tai in kokosnoten of ananassen voor een extra tropisch tintje. Vergeet niet om je gasten te vragen om hun birkenstock boston sandalen, zodat ze volledig kunnen ontspannen en genieten van de zomerse sfeer.

2. Hawaïaanse Luau

Een Hawaïaanse ‘Luau’ is altijd een succes. Versier je tuin met tiki-fakkels, kleurrijke lichten, en bloemenkransen. Cocktails zoals Blue Hawaiian en Lava Flow passen perfect bij dit thema. Organiseer een hula-hoepelwedstrijd en geef prijzen weg aan de winnaars. Zorg ervoor dat iedereen zich comfortabel voelt, vooral als de avond afkoelt; zorg daarom voor genoeg kussens, dekens en warmtebronnen.

3. Strandfeest

Breng het strand naar je achtertuin met een strandthema cocktailparty. Zand, strandstoelen, en parasols creëren de perfecte setting. Serveer verfrissende cocktails zoals Margarita’s en Daiquiri’s. Gebruik schelpen en zeesterren als decoratie. Laat je gasten weten dat ze hun flipflops kunnen dragen, zodat ze zich net zo vrij en zorgeloos kunnen voelen als op een echte stranddag.

4. Pool party

Een pool party is ideaal voor warme zomerdagen. Zorg voor opblaasbare zwembanden, kleurrijke handdoeken, en veel waterpret. Cocktails zoals Mojito en Sex on the Beach zijn perfect voor dit thema. En bij een pool party hoort ook altijd een ontspannende afkoeling! Zorg daarom voor genoeg sloffen en badjassen, zo kan iedereen heerlijk relaxen. 

5. Ibiza vibes

Voor een chique en relaxte sfeer kies je voor een Ibiza-thema. Witte decoraties, lounge muziek, en een ontspannen ambiance zijn essentieel. Serveer cocktails zoals Aperol Spritz en Gin Tonic. Creëer een loungehoek met zachte kussens en dekens waar je gasten op hun sloffen kunnen ontspannen. Moedig iedereen aan om leuke uitgaanskleren te dragen, die passen bij een vakantie op een eiland.

6. Bohemian night

Een Bohemian Night thema is perfect voor een dromerige en artistieke sfeer. Gebruik veel bloemen, kaarsen en macramé decoraties. Serveer kleurrijke cocktails zoals Tequila Sunrise en Sangria. Zorg voor een ontspannen hoek waar je gasten op kussens kunnen zitten en hun sloffen kunnen dragen. Laat iedereen weten dat hun sandalen en slippers welkom zijn voor een gepaste en stijlvolle look.

7. Festival feest

Creëer een minifestival in je achtertuin met een festivalthema. Gebruik kleurrijke vlaggetjes, tenten en fairy lights. Serveer verfrissende cocktails zoals Mojito en Margarita’s. Zorg voor verschillende zithoeken en activiteiten zoals een fotoboot. Met dit thema kun je ook leuk inspelen op de afspeellijst van het feest. Maak van tevoren een gezamenlijke Spotify-playlist aan.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate