Kerstcocktails

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Dé 10 Kerstcocktails voor de feestdagen

De kerstdagen staan al weer voor de deur. Gestrest zijn we allemaal op zoek naar de lekkerste en nieuwste recepten om onze vrienden en familie te kunnen verrassen. Probeer voor de verandering eens een kerstcocktail als welkomstdrankje of dessert voor te schotelen aan je gasten van het kerstdiner. Of wat te denken van een spoom of scroppino als fris tussendoortje?

Tijdens kerst besteed je niet alleen extra aandacht aan je eten, maar zeker ook aan je drankjes. Het mag net allemaal iets exclusiever, iets lekkerder, iets mooier en iets feestelijker. Wat dat betreft passen deze 10 kerstcocktails helemaal bij de kerstsfeer!

1. Kir Royal

Kir Royal cocktail foto

De elegante Kir Royal is één van de meest gedronken klassieke kerstcocktails. En hij is nog makkelijk te maken ook. Je maakt deze cocktail met crème de cassis en champagne (of gewoon prosecco of cava mag ook). Subtiel garneren met mooi rood fruit.

Bekijk het volledige recept van de Kir Royal (vernieuwd recept).

2. Cranberry Mojito

Cranberry Mojito foto

Is de Mojito helemaal jouw cocktail? Speciaal voor mojito liefhebbers hebben we een kerstvariant gemaakt. Deze mojito maak je met limoen, rietsuiker, munt, rum, cranberrysap en bruiswater. De verse cranberries geven je mojito een echte kerstsfeer.

Bekijk het volledige recept van de Cranberry Mojito.

3. White Christmas Martini

White Christmas Martini foto

Dit is een lekkere foute kerstcocktail voor de zoetekauwen. Echt iets voor een over the top kerstgevoel. Begin met een garnering van kerst zuurstokken die je fijn stampt en met een suikersiroop randje aan je glas laat plakken. Daarna shake je witte yoghurt met vanille vodka met ijs tot je 1 vloeiend wit geheel hebt. Dit schenk je uit in een martini glas. Daarna garneren met kerst zuurstok.

Bekijk het volledige recept van de White Christmas Martini.

4. Kerst Punch

Kerst Punch foto

Deze Kerst Punch is een mooie klassieke kerst cocktail die je maakt in een mooie punch schaal. Deze regelden we via het omaatje van Bart. Voor deze feestelijke Kerst Punch heb ik gebruikt: frambozen, cranberries, limoen, vodka, chambord likeur, dom benectine en prosecco.

Bekijk het volledige recept van de Kerst Punch

5. Christmas Fizz

Christmas Fizz foto

De Christmas Fizz is voor mensen die meer van een klassieke kerstsfeer houden. Je drinkt deze bruisende cocktail uit een chique champagnecoupe bijvoorbeeld als aperitief. Je maakt deze fizz met gin, cava, prosecco of champagne, triple sec en cranberries. Met het takje rozemarijn kom je helemaal in hogere (kerst)sferen!

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Christmas Fizz.

6. Kerst Spoom

Kerst Spoom foto

De spoom is erg populair als bruisend tussendoortje bij het kerstdiner. Deze Kerst Spoom maak je met yoghurt ijs, prosecco, vodka en een druppeltje grenadine. Garneren met mooie rode aalbesjes!

Bekijk het volledige recept van de Kerst Spoom

7. Winter Scroppino

Winter Scroppino foto

Er gaat niks boven een witte kerst. De sneeuwwitte Winter Scroppino is een exclusieve cocktail die we speciaal hiervoor gemaakt hebben. Het wit van yoghurt ijs en de rode fruitgarnering maken dat de Winter Scroppino – net als de Kerst Spoom – perfect past bij de kerstsfeer. Je kunt de cocktail garneren met rood fruit of met een rood kerstrandje van suiker en grenadine. Laat die witte kerst maar komen!

Bekijk het volledige recept van de Winter Scroppino

8. Chocolate Cherry Martini

Chocolate Cherry Martini foto

Wie aan Kerst denkt, denkt aan chocolade en slagroom. Deze mooie Chocolate Cherry Martini is ideaal als after dinner cocktail na een lekker etentje. De slagroom en de kers moeten deze cocktail extra feestelijk maken. Je maakt deze chocolade cocktail met chocolade likeur, maraschino en een beetje melk.

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Chocolate Cherry Martini.

9. Stoofpeertjes Martini

Stoofpeertjes Martini foto

Bij kerst denk ik ook altijd aan Stoofpeertjes. Deze Stoofpeertjes Martini hebben we gemaakt met whiskey, port, stoofpeertjes sap en veel winterse kruiden zoals kaneel, steranijs en zoethout.

Bekijk het volledige cocktailrecept van de Stoofpeertjes Martini

10. Santa Martini

Santa's Pornstar foto

Deze Santa Martini is ideaal als je echt een feestje wil maken van kerst. Bijvoorbeeld als je op kerstavond nog op stap gaat. Deze cocktail hebben we afgeleid van de welbekende Pornstar Martini. Echt een cocktail voor Santa!

Bekijk het volledige cocktailrecept van Santa Martini.

Bonus: X-mas Shots

Christmas Shots foto

Deze Christmas Shots maak je als een scroppino met vodka, druppeltje aardbeien likeur, citroen sorbet ijs en prosecco. Even blenden en uitschenken in shotglazen en garneren met wat slagroom en aardbeien.

En? Welke kerstcocktail ga jij maken?

En ga je ook een van deze cocktails maken? Heel veel plezier tijdens de feestdagen. En succes!

Have a Cocktailicious Christmas!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate